keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Monipuoliset pelikehittäjät

Pelin tekeminen on monipuolista hommaa. Tällä tarkoitan sitä, että indie pelintekijä saa tehdä monenlaista aina koodaamisesta ja pelimekanismien suunnittelusta markkinointiin saakka. 

Yksi opettavaisimmista kokemuksistani onkin ollut pelien tekeminen. Ennen kuin aloin tekemään pelejä en osannut tehdä paperiprotoja, käsitellä videoita saatikka koodata lainkaan. Nyt osaan näitä ja lukemattomia muitakin taitoja, jotka olen opetellut luonnostaan pelin tekemisen lomassa.

Hienointa on kuitenkin se, että nyt ymmärrän, että kykenen oppimaan miltei mitä tahansa mitä haluan oppia. Ja kun kyse on omasta pelistä niin minähän haluan oppia miltei mitä vain. 

Olen saanut huomata, että innokkuus oppia uutta on valtava voimavara, josta on ollut hyötyä myös kaikkilla muilla elämäni osa-alueilla. 

Lisäksi on valtavan palkitsevaa huomata, että tänään hallitsen taitoja, joiden osaamisesta en olisi vuosi tai kaksi sitten osannut  haaveillakaan. 

Esimerkiksi nyt olen tekemässä Con amoresta ensimmäistä “virallista” traileriamme, mitä en olisi osannut kuvitellakaan osaavani tehdä aikaisemmin :)  

Mikäli siis uusien taitojen oppiminen kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi pelien tekemistä :)

Niina

2 kommenttia:

 1. Jännää. Kaikkea sitä löytääkin, kun etsiskelee indie-pelejä. Että ihan kotimaista perua oleva visuaalinen romaani... hienoa hienoa! Suomenkielisestä versiosta iso plussa, jos nyt oikein sen tulkitsin.
  Vaikka englanti sujuu erinomaisesti niin kumminkin on hauskaa pelata myös suomeksikin. Sitä ihmettelee millainen tuuri meillä on kun Sony ja Ubisoft ovat nähneet pohjoismaat lokalisoinnin arvoisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että löysit blogimme ja kiva että suomenkielinen visuaalinen romaani kiinnostaa!

   Poista